Kvikne 2018

Jeg hadde store forventninger til årets rypejakt på Kvikne, for takseringstallene fra området var gode. Jakta på Kvikne starter etter avtale med grunneieren ikke før den 15.september. Så jeg dro nordover fra Fredrikstad fredag etter jobb.

«US» Stella

Lørdag morgen var spenningsnivået til å føle på blant både jegere og hunder. Pappa hadde med seg 2 hunder denne gang, som hadde allerede jaktet noen dager i Rendalen. «US» Piri og «US» Nanna skulle bli «US» Stella’s jaktkamerater denne helgen. Piri og Nanna er henholdsvis mor og kullsøster til «US» Spirit som tok en knallsterk 2.plass under Norsk Derby 2018. Gratulerer så mye Andreas Storgjerde.

«US» Stella, «US» Nanna og «US» Piri

Vel ute i terrenget slapp jeg løs Stella med et håp om at hun skulle oppføre seg. Hun startet umiddelbart å vise seg fra sin beste side, og vartet opp med det ene fuglearbeidet etter det andre. Og undertegnede hadde nok av sjanser til å felle fugl, men fant fort ut at jeg skjøt med «løskrutt». Allikevel var jeg strålende fornøyd med min hund Stella. Og jeg kunne legge meg med et håp om at hun skulle gå like bra dagen etter.

«US» Piri

Søndag våknet jeg tidlig av en eller annen stegg som spilte utenfor soveromsvinduet. Vel ute i terrenget startet Stella like bra som dagen før. Hun fant fugl på fugl og søkte systematisk, hun stod godt og gjorde som hun skulle. Noe som resulterte i 3 skutte ryper for herr Selmer. Første fugl var ett vanskelig sideskudd, her var det bare å legge seg foran og håpe på det beste. Fuglen falt rett ned, og første fugl var ett faktum. Stella hadde tatt stand 50 meter foran oss, men vi kom aldri opp til henne da rypene satt veldig løst og hadde tatt til vingene. Heldigvis fløy den ene fuglen rett mot meg og den første fuglen var ett faktum. Lunsjen smakte ekstra godt denne dagen. Etter lunsj startet jakten veldig bra. Piri hadde tatt stand og vi var på vei opp til henne, men plutselig går Stella i stand bare 50 meter fra henne. Jeg går ned til Stella og ber henne reise, opp flyr det 4 fugl og jeg feller en av dem. Samtidig hører jeg det skytes for Piri, her viser det seg at 3 fugl hadde tatt til vingene. Også for Piri ble det felt en fugl. Noe senere på dagen viser GPS’en at Piri er i stand, vi går ned til bjørkekrattet hvor hun står. Og der sekunderer plutselig Stella Piri, og pappa ber Piri reise fuglen. 6 ryper flyr ut av krattet og pappa og jeg skyter en hver. Søndagen var dermed fullkommen.

«US» Stella
«US» Nanna, meg og «US» Stella

Mandag skulle jeg bare gå halve dagen, for jeg skulle reise hjem etter lunsj. Småbarnslivet måtte prioriteres. Stella fortsatte sitt gode arbeide denne dagen, og jeg kunne smile bredt på vei sørover igjen. Hun bekreftet bare det jeg visste, jeg har verdens «beste» hund.

Dream Team

På tirsdag leverte jeg guttungen litt senere i barnehagen, før jeg tok med meg Stella og min Browning ut i Sarpsborgs skoger på jakt etter skogsfugl. Det eneste jeg så av vilt var 3 rådyr og en helvetes masse hjortelus.

«US» Stella

Neste helg skal vi starte på lavlandsprøve her i Østfold, noe som blir spennende. Dette gledet vi oss til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s