Din hund er ikke dum

Her er 8 fun facts om hunden, tenkt ut av

Juliana Weiss-Roessler

1. Det er en grunn til at barn under 2 år og hunder kommer så godt over ens. De snakker nemlig samme språk, de forstår de omtrent det samme antall ord og bevegelser.

2. Hunder og katter drikker vann på samme måte.

Dette kan være vanskelig å tro siden hunder søler så mye, men akkurat som katter så bøyer våre hundevenner spissen av tungen og fører vann opp til munnen.

3. Hunden din kan klokka.

Hvis du tror hunden din vet når det er tid for middag eller en tur, så har du rett! De plukker opp våre rutiner og vaner, og de vet også hvor mye tid som har gått. En studie viste hvordan hundene reagerte annerledes når eierne var borte i forskjellige lengder av gangen.

4. Hunder har bare svettekjertler i sine poter.

Derfor kan det bidra til å vaske undersiden av føttene på en varm dag, og derfor vet hunder at det er fornuftig å kjøle seg ned med et bad.

5. Din en år gamle valp er så fysisk moden som en 15 år gammel mann.

Selvfølgelig er ulike raser eldre litt annerledes. Store hunder blir raskere enn små. Du kan få en mer nøyaktig sammenligning for hunden din ved hjelp av denne nifty hundalderen kalkulatoren.

6. Hundens luktesans er 1000 til 10 millioner ganger bedre enn din.

Avhengig av rasen, så har hunden mellom 125 millioner til 300 millioner duftkjertler – sammenlignet med bare 5 millioner hos mennesker. Og den delen av hundens hjerne som kontrollerer lukten er 40 ganger større enn din. Menneskets hjerne er omtrent 1/40 av kroppsvekten, mens en hunds hjerne er bare 1/ 125.

7. Hunder kan høre 4 ganger så langt som mennesker.

Valper kan bli født døve, men de overgår raskt våre høreevner. Hunder kan også høre høyere lyder, oppdage et frekvensområde på 67 til 45000 hertz. Det menneskelige området er fra 64 til 23 000 hertz. Hos både hunder og mennesker, øker den øvre enden av høreområdet med alderen.

8. Hunden din kan lukte dine følelser.

Den kan oppdage forandringer ved å lukte på kroppslukten din, dette hjelper den med finne ut hva du føler. For eksempel ved å lukte på din svette, så kan den finne ut om du er nervøs eller redd. Det er også bevist at hunder kan oppdage visse sykdommer eller at et familiemedlem er gravid.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s