En dag i den andre byen

I dag dro Stella og jeg ut i skogen for å finne lykken. Jeg hadde bestilt kort på inatur og dro med håp i blikket mot Trøsken i Sarpsborg. Det var første gang jeg skulle gå i det terrenget, og visste ikke hva jeg hadde i vente.

Nå var det bare å finne fram den gamle Garmin hundepeileren jeg hadde, den var godt slitt og antennen levde på nåde. Men jeg hadde et håp om at den ville holde noen timer i skogen. Jeg synes det er greit å bruke det der da det er vanskeligere å se hunden innimellom trærne. I starten gikk det veldig bra og Stella holdt god kontakt. Plutselig pep det i mottakeren som jeg hadde i lomma, på skjermen stod det at hunden var utenfor rekkevidde. Dette forstod jeg lite av daStella akkurat hadde løpt rett forbi meg. Jeg blåste henne inn og fikk da se at antennen hadde falt av. Det var ganske kjipt, men heldigvis gikk det relativt greit.

Etter vel en time hører jeg at det knekker noen kvister. Jeg snur meg for å se etter Stella, men istedenfor for å se en rød hund då løper det et rådyr rett forbi meg. Lenge trodde jeg at det skulle bli det enste dyret jeg så. Heldigvis tok jeg feil. Først ser jeg en fugl lette fra toppen av et tre, det var såpass langt unna så jeg ser ikke hva slags art det er.

Litt senere får jeg øye på Stella i stand, på dette tidspunktet er hun ca.150 meter foran meg. Problemet nå er at det er ganske ulendt terreng, og med et kne med nylig påvist artrose, så kan jeg ikke gjøre annet enn å gå fort men i mitt tempo mot Stella. I det jeg nærmer meg letter det en jerpe, opp legger jeg an hagla og drar avsted et skudd. Bom ble det, men Stella forholdt seg helt rolig. Det var veldig deilig å få uttelling i form av et fuglearbeid med RIOS (ro i oppflukt og skudd).

Vel tilbake i bilen kunne jeg konstatere at det ikke blir siste gang jeg kjøper kort her. Er ganske fint å kunne jakte vel 40 min unna hjemmet.

Reklame

3 kommentarer Legg til din

 1. carro1992 sier:

  Hørtes ut som en fin jakttur! Morro at du fikk sett litt dyr å 🙂 Vi har brukt å jakte litt der sjæl, super fint sted 🙂

  Liker

  1. Team Selmer sier:

   Ja, var veldig fint terreng. Skal ut en tur til søndag og. Regner med at det blir på samme sted. Har dere sett noe der @carro1992?

   Liker

   1. carro1992 sier:

    Ja, har skutt en tiur der for blondie, og hatt opp en del brunfugl, men de lar vi være 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s