En herlig dag i Råde

Ventetiden var over og helgen var endelig her. Stella og jeg skulle delta på Østfold Fuglehund Klubbs 2.jaktprøve denne helgen. Planen var var å starte både lørdag og søndag, for da var sjansene større for å komme i fugl. Men etter en uke hvor lillegutt hadde fått sovet veldig lite, lovte jeg kona å hjelpe til hjemme på søndag. Slik at hun fikk slappet av og hente inn litt tapt søvn.

Terrenget partiet fikk tildelt på lørdag, var i Råde. Det var et flott terreng med mye fugl, men igjen var vi uheldige med at det ikke var fugl i slippene til Stella. Dommer var fornøyd med henne, men syntes hun gikk litt for stort og ikke revierte stubben godt nok. Vi fikk allikevel gå hele dagen og slipptiden ble til slutt 59 min. Stella holdt høy fart og jaktet helst i kantene, erfaringsmessig hadde hun lært at det er her fasanen trives. Rapphønsen kan imidlertidig sitte ute på stubben, så hun gikk glipp av noe terreng.

Partiet og dommeren vi gikk med denne dagen gjorde dagen veldig fin. Det var veldig bra dømming, og stemning blant deltagerne var veldig god.

Jeg var fornøyd med det jeg så og gleder meg stort til fortsettelsen. Neste mål for oss nå er klubbmesterskapet til Østfold Fuglehund Klubb 25.november, og hvis det passer seg så deltar vi også i år på Fasan Cup’en til Norsk Irsk Setter Klubb den 5.november.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s