Lavlandsprøve på hjemmebane.

Endelig var helgen her som både Stella og jeg har ventet lenge på. Det var denne helgen vi skulle starte våre første starter i AK. Klassen for de voksene hundene, her er det ikke noen kjære mor. Kritieriene er strengere her enn i unghundklassen. Hundene skal blant annet kunne sekundere hverandre og de må være helt i ro under oppflukt og skudd. Det siste har jeg skrevet mye om i det siste, og var det noe jeg var redd jeg skulle ryke på var det det.

På fredag som var første dag fikk partiet jeg skulle gå med, utdelt terreng på Kalnes. Dette terrenget brukes som treningsterreng av klubben, så her hadde jeg gått en del. Stella hadde første slipp av AK hundene sammen med en engelsk setter. I forkant hadde vi sett en del fugl under UK slippene. Stella åpner bra og viser at hun har trøkk, men uheldigvis så kommer hun over en rapphøne som hun støkker. Fuglen flyr heldigvis en annen vei enn Stella, så hun forfulgte ikke fuglen. Jeg fikk beskjed om koble og dagen over for min del etter 10 min. Vårt møte med AK var rått og brutalt.

På lørdag gikk hun bedre og fikk gå hele dagen. I starten revierte hun ikke veldig systematisk på stubben, men det kom seg. Dommeren var fornøyd med det han så. Stella kom ikke selv i fugl til tross for at vi så en del og at det var fugl i slippene hennes.

Søndag var det meldt regn og jeg håpet det skulle la vente på seg lengst mulig. Stella åpnet dagen veldig bra og dommer sa hun var en prima jakthund. Jeg synes hun gikk bedre enn de foregående dagene. Rett før hennes tredje slipp kom regnet, og Stella begynte å merke det. Det ble med 3 slipp denne dagen og det er jeg godt fornøyd med.

Vi fikk oss ingen premier denne helgen, men jeg er veldig fornøyd med hvordan hun går. Det er veldig morsomt å se hvor bevisst hun jager.

Nå skal vi vente 14 dager før vi prøver oss igjen, da også her hjemme i Østfold.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s