Da er vi klare for AK

Etter en vår med intens trening klarte vi endelig å ta apportbeviset. Vi skulle egentlig ta det den 29.juni, men det kunne vi bare glemme. Da min nyfødte sønn brått bestemte seg for å komme til verden den 27.juni, 3,5 uke for tidlig.
Men vi ga ikke opp for det, det beviset skulle vi før sommeren var over. Heldigvis kunne eier av Fredrikstad Hundepensjonat, Lone Gudim, bedømme oss. Første gang vi skulle prøve oss var det litt lite vind og i tillegg hadde ikke Stella helt dagen. Så beviset uteble.
Stella og jeg bestemte oss for nitrene en uke til før vi prøvde oss igjen.
Sist onsdag hadde det gått en uke, og vi dro opp til terrenget til Fredrikstad Hundepensjonat. Nå gjaldt det. Dette skulle være en siste generalprøve før beviset skulle taes på fredag.


Nå skulle alt vise seg å stemme.

Vi var klare for apportbeviset. Og da fredagen var der møtte Lone oss igjen i terrenget. Hun la ut den tørkete rypa ett godt stykke foran oss. Et sted Stella ikke så den. På min kommando gikk Stella ut i søk og hun brukte vinden godt. Det tok ikke lang tid før hun fant rypa og tok den glad og fornøyd med tilbake til meg. Og vipps var apportbeviset på plass.

Tusen takk til Nina Smidtsrød for et utrolig flott kurs! Du er en kjempeflink instruktør.
Tusen takk også til Lone Gudim som tok seg tid til bedømme Stella til apportbeviset.

Nå ser vi fram mot en litt annerledes jakt og prøvesesong.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s