10 ting du kanskje ikke visste om Irsk Setter

1. Den første irske setteren som ble jaktchampion i USA var en hund kalt Elcho. Dette skjedde i 1876, 6 år etter at Charles H. Turner tok han med over dammen. Elcho ble far til hele 197 valper.

2. Et bussselskap i Irland har den irske setteren som sin logo på sine busser. Så om du er på ferie i Dublin, se etter selskapet med det flotte navnet Bus Eireann for en litt annerledes opplevelse. 

3. Det er ganske vanlig at amerikanske presidenter har sine husdyr med seg i det hvite hus. Og ja, her er også den røde hund representert ved hele 3 anledninger. Ronald Reagan, Harry Truman og Richard Nixon var svært glade i sine irske settere. Så nå gjennstår det å se om Donald Trump har med seg en gris eller hund når han flytter til helga. 

4. Hundeviskeren Cesar Milan er kjent for å ha ganske «tøffe» raser som f.eks pitbull. Men hans aller første hund var faktisk en irsk setter. 

5. Det amerikanske universitetet Pace ulike idrettslag er kjent som settere, og alle lagene omfatter flere hunderaser, deriblant irsk setter, engelsk settere, Gordon Setter og røde og hvite settere. Når det er sagt er skolens maskot, T-Bone, helt klart en setter av den irske varianten.

6. Det legendariske bandet Beach Boys har skrevet en låt til ære for en Irsk Setter. Carl Wilson som var medlem av bandet, eide en setter under bandets storhetstid. Da hunden Shannon døde, ble det skrevet en sang med det samme navnet. Denne sangen ble en superhit. 

7. Walt Disney har laget mange filmer om dyr, og her Irsk Setteren intet unntak. Filmen Big Red, handler om en hund som heller vil være en hund som løper fritt for å jakte fugl enn å hå i utstillingsringen. 

8. Vår store helt Fritjof Nansen elsket den Irske Setteren, og brukte denne på når han var på jakt. 

9. Irske settere er fantastiske hunder som enkelte steder blir brukt som terapihunder. 

10. I Holmenkollåsen i Oslo finner du mange forskjellige setter raser. Og her går den irske setteren under navnet Kollenekorn, dette på grunn av likhetene i pelsen med et ekorn. 

Kilde: mom.me

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s