Over dammen

Noe som har fascinert meg over lengre tid, er hvordan amerikanere får ting de gjør til å fremstå som det eneste riktige. De har en tendens til å ikke fokusere lenger enn til sin egen landegrense. De driver med idretter som stort sett er store hos dem, som for eksempel baseball. 

Når det kommer til fuglehunder så er det ikke noen hemmelighet at de har hunder som kan jage. Mange oppdrettere i Skandinavia har hentet amerikanske hunder som de systematisk har avlet på. 

Noe av det jeg liker å se på på YouTube er av hunder som jakter. Og en av videoene som fattet min interesse er fra det amerikanerene kaller for World Championship. Jeg mistenker at det ikke er mange hunder med fra andre land enn USA. Det morsomme med videoen er at dette er en ordentlig TV produksjon med kommentatorer. Her går det tydeligvis ut på å finne fuglen fortest mulig, og hvis ikke hunden reiser fuglen selv. Ja, så sparker de den opp før den skytes. 

Tenk dere om Norgesmesterskapene som blir arrangert for våre fuglehunder hadde blitt sendt på TV2. Jeg kan høre Christian Paasche og Johann Kaggestad fortelle ivrig om de forskjellige rasene og deres førere. På «indre bane» har de fått med seg tidligere Skal vi danse dommer Tor Fløysvik som ekspert kommentator. Dette hadde vært utrolig god TV i mine øyne. Men jeg tror nok jeg må se langt etter en slik produksjon. 

Videoen over er uansett verdt en titt. Så får man fortsette å drømme seg bort. Jeg har hvert fall en liten drøm om å få oppleve jakt med stående fuglehund verden rundt. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s