Norsk Pointerklubbs hovedprøve 


Nok en prøvehelg er forbi, og gode opplevelser kan legges i skuffen. Igjen tok jeg turen til mitt nye favorittsted i den norske fjellheimen, Kennel «US» på Hjerkinn. I og med at jeg ikke klarte å kvalifisere Stella til Norsk Derby denne helgen, skulle vi ikke starte før på lørdagen. 

Så på fredag ble jeg med noen hyggelige «US» venner ut på jakt. Jeg hadde ikke med meg min Browning på fjellet, så for min del ble det en fin treningsøkt. Morro var det når den ene hunden til skytter og jeger Trygve, «US» Zamba , tok stand. Hunden stod lenge og pent. Stella som også var ute i søkt, blåste jeg inn, sånn at hun ikke skulle ødelegge fuglesituasjonen. Da Trygve kom opp til sin hund og ba om reisning. Lettet det 2 ryper, bare en av dem slapp unna med livet i behold. Zamba holdt seg helt rolig og apporterte villig fuglen. Ett flott syn, som gleder en fuglehund gal person! Det var dette vi fikk oppleve av fuglesituasjoner denne dagen. Stella åpnet litt forsiktig som hun har pleid å gjøre. Hun trenger noen slipp for å komme i gang. Men når hun hadde fått varmet opp, gikk hun meget bra. Noe jeg skulle få bekreftet dagen etter.

Middagen hos oppdretter Elin, ble en lystig middag denne kvelden. Dette fordi Elins hund Brava og hennes kullsøster Filippa, hadde klart å kvalifisere seg til semifinale til Derbyet. De berømte internett hundene hadde klart det umulige. Elin og hennes hundetrener Andreas har trent disse hundene. Dyktigere og mer kompetente hundefolk skal du lete lenge etter. Er litt stolt over å ha fått lært av deres kunnskap! 

Lørdag var det igjen oppmøte som vanlig kl.8. Dette var en dag hvor jeg hadde gode følelser for at Stella skulle lykkes. Og etter første slipp, fikk jeg svar på at dette hadde godt veldig bra! Dommer lurte på hvorfor vi ikke var i semifinalen i Derbyet, som gikk samtidig på et annet terreng. Han mente at det var der hun skulle ha vært. Og slik fortsatte hun dagen ut i sine 95 minutter slipptid. Uheldigvis lyktes hun ikke i fugl. I det ene slippet som hun var i fugl. Så var dette nyslått fugl, med veldig svak medvind. Bare noen få meter etter åpningen av slippet, løp hun rett igjennom rypene. Og både Stella og makker trimmet rypene skikkelig! Etter nesten 10 timer i fjellet fikk vi vår hittil kanskje beste kritikk. Selv bedre enn den jeg fikk da vi innkasserte vår hittil eneste premie så langt. Kritikken så slik ut: 

«Stella er en intens flott jeger, som jakter konsentrert i høy fart med flott stil og elegant aksjon. Dekker terrenget i store systematiske slag og utnytter vind og biotoper effektivt. Godt samarbeid med fører. Støkker ryper og forfølger friskt. Stella er et stort talent, som viser oss prima søkskvaliteter.»

Hun fikk også topp karakterer på denne dagen! 

På søndagens start fortsatte hun å vise sitt talent. Hun kom dessverre heller ikke i fugl denne dagen. Og vi måtte dra tomhendte hjem fra fjellet. Men jeg har fått bekreftet igjen at vi er veldig nære den etterlengtede 1.premien i unghundklassen. 
Kritikken fra søndagens start så slik ut: 

«Stella jakter meget godt i stor fart, lett fin stil og aksjon. Revierer i vekslende vind og terreng på en meget god måte i god kontakt med fører.» 

Nå blir det lavlandsprøver i Østfold som er neste konkurranse. Dette er først om ett par uker. Det blir spennende å se om hun vil gå like godt her som på høyfjellet. Tanken er også å få til en treningstur eller to til Rampen’s før det. Morro skal det bli uansett. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s