Trening på rapphøns og fasan


I dag tok Stella og jeg turen ut i havgapet, nærmere bestemt til Kirkøy i Hvaler kommune. Jeg hadde nemlig fått en SMS fra en som heter Torgrim Tomta. Han informerte om at han hadde fasan og rapphøns klare for trening. I løpet av timen vi var der kom vi over 3 rapphøner og 2 fasaner. Uheldigvis var det helt vindstille da vi var der, og dermed var det vanskelig for Stella. Det endte med at Stella støkket rapphønene. Da foreslo Torgrim å hente ett par fasaner som han satte ut. Dette fordi de løper bedre på bakken og ville dermed avgi bedre lukt. Den første fasanen ble støkket, heldigvis hadde jeg på langline slik at jeg holdt henne igjen. Stella våknet plutselig veldig og skjønte hva dette med fasaner dreide seg om. Brått så søkte hun seg bra gjennom det lille terrenget som var, og festet etterhvert en fast stand. Jeg gikk opp til henne og ba henne reise fuglen. Men fasanen ville ikke fly med en gang, da den til slutt tok til vingene fikk jeg holdt Stella igjen og satt henne. Med denne vellykkede fuglesituasjonen avsluttet vi dagens økt. 

Nå ser vi fram mot helga og jaktstart. For da skal vi prøve oss på skogsfugljakt i Østfolds flotte skoger! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s