Trysil 2 2016


Det var denne helgen Stella og jeg skulle gjøre det på. Vi skulle følge opp den flotte 2.UK’en vi fikk på Hjerkinn helgen før. Målet var 1.UK og dermed billett til høstens mål Norsk Derby. Spenningen var på topp allerede på vei mot Ljørdalen fredag ettermiddag. 

Vel fremme ble jeg møtt av prøveleder Truls og hans kone Anette. Dette viste seg å være ett supert radarpar, de hadde kontroll på alt. Og var et veldig trivelig vertskap. Tusen takk til dem for en flott helg på Gordon Castle. 

Helgen viste seg å bli premieløs for min side, og dermed ingen billett til Norsk Derby. Stella går utrolig bra, og får med seg veldig bra med terreng. Mange på partiet syntes hun gikk som en AK hund verdig. Men dessverre lyktes hun ikke i fugl denne helgen. 


På lørdag fikk hun 80 min slipptid. Jeg var ikke helt fornøyd med kritikken, og var noe uenig dommerens karakter setting. Stella fikk også ført opp sjans på Heilo i ett av slippene. Dette er ikke en jaktbar art. Uheldigvis klarte ikke dagens danske dommer  å se forskjell på heilo og rype. Men siden ikke Stella hadde noen fuglearbeid denne dagen, lot jeg det ligge. Stella hadde dermed en helt OK dag på jobben. Jeg var ikke helt fornøyd, da jeg vet at hun kan bedre. Noe hun fikk vist dagen derpå. 

På kvelden var det klart for jegermiddag, og litt festligheter. Jeg merket at jeg hadde vært ute i fjellet hele dagen. Og var rimelig trøtt. Godt var det å spise middag med likesinnede. Spesielt var det et kjærestepar fra det glade sørland som jeg ble godt kjent med. Kristiane og Talleiv er pointer mennesker og snart nybakte foreldre. Jeg gratulerer dem med det. 

Søndag var det klart for en ny dag, med nye muligheter. I utgangspunktet hadde jeg god følelsen denne dagen. Og det ble nok overført til Stella, for hun gikk skolert som dommeren så fint sa det. Denne dagen fikk hun 75 min slipptid, og de utnyttet hun forholdsvis fornuftig. I hennes fjerde slipp var hun maks uheldig. For da støkket makker først ryper i 3 situasjoner, dette blir også telt som sjangser for Stella. Like etterpå ser jeg Stella langt oppe i en åskant i ett medvindsøk. Hun hadde veldig god fart, og skjønte dermed ikke behovet for stoppe opp når rypelukta var der. Et stort rypekull lettet og Stella forfulgte ivrig. Det var såpass langt unna at jeg så ikke hensikten med å rope og gape etter henne. Dette var det mest spennende som skjedde for vår del denne dagen. 

Karakterene for søndagen talte for seg selv.

Jaktlyst: 5 (6 er best), fart: 5 (6 er best), selvstendighet: 6 (best), søksbredde: 4 (best), reviering: 4 (best), samarbeid: 4 (best) 

 Hun går veldig bra, men klarte ikke å løse fuglesituasjonen på en god måte. Så alt i alt er jeg godt fornøyd med helgen. Men innerst inne er jeg litt skuffet over at vi ikke klarte høstens store mål. 

Nå blir det 2 helger med jakt. Først i Østfolds skoger først kommende helg. Også går turen mot Kvikne og  årets rypejakt. Det gleder jeg meg til. 

Nye mål er allerede satt. Nå er 1.UK på neste jaktprøve som gjelder, Norsk Pointer Klubs hovedprøve på Hjerkinn.

Og det skal vi klare! 

Skitt jakt!!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s