Kongsvoldprøven 2016

Torsdag forrige uke var dagen endelig kommet. Stella og jeg skulle igjen sette kursen mot Hjerkinn. Denne gangen for å delta på vår andre prøve, men vår første høstprøve! Jeg kjente allerede i bilen at nervene var ute av kontroll, noe som skjer hver gang jeg skal delta i konkurranse. Da vi endelig kom fram fikk jeg deilig mat og et glass vin. Det ble heldigvis en tidlig kveld, for opprop på fredag var kl.8.00.

Fredag

Vekkerklokken ringte kl.05.30, frokosten var satt til 06.30. Matlysten var ikke på topp, men ett par skiver fikk jeg i meg. Stella ble foret og luftet. Og vi var med det klare for start på prøvene første dag. Dette skulle vise å bli en helt forferdelig dag værmessig. Det var tett tåke, plaskeregn og mye vind i fjellet. Noe som skulle påvirke hundene denne dagen. Stella hadde en helt ok dag på «jobben». Og vi fikk kun 45 min slipptid. Det siste og tredje slippet merket jeg på Stella at hun ble påvirket av været. Hun gikk ikke slik jeg vet hun kan, og fikk med det en kritikk som var som sagt helt OK. Jeg var fornøyd etter forholdene å betrakte. 


Lørdag

Vi stod opp til samme tid, og i dag hadde jeg god følelsen. Været var også på vår side. Oppholdsvær er ikke oppskrytt. Dette skulle vise seg å bli Stellas beste dag søksmessig. Dommerne mente at hun gikk utmerket i alle slippene sine, og at det var slik en talentfull unghund skal gå. Uheldigvis ble hun slått i fugl av annen god unghund, en vorsteh tispe. Begge hundene markerte veldig, men uheldigvis for oss var det makkeren til Stella som til slutt tok stand og reiste fugl. Vi fikk totalt 75 min slipptid denne dagen. Dommerene ville så gjerne gi oss og de andre unghundene som var igjen premie. Men fuglen uteble. Var utrolig kjipt at det var så lite fugl som det var i dette terrenget. Stella fikk en veldig bra kritikk og topp karakterer, så vi hadde nok oppnådd en høy premiering om hun hadde hatt et fuglearbeid. Denne dagen var så oppløftende får vår del at jeg fikk en skikkelig bra følelse for den siste dagen. 

Ekstra morro var det at en annen unghund fra Kennel «US», gjorde det så bra. «US» Sara som bare er 10 mnd gikk som kule, denne hunden kommer til å bli skikkelig god.


Søndag

Dette var den siste muligheten denne helgen til å få til et bra resultat. Og gjett om vi gjorde det. Stella fikk bare 2 slipp denne dagen, men til gjengjeld hadde hun et fuglearbeid i første slipp som ble godkjent. Hun forfulgte rypene, men jeg fikk heldigvis snudd henne i tide. I andre slipp var jeg i starten veldig uheldig med tildeling av makker. Stella skulle i slipp med engelsk setter tispe, uheldigvis også kalt Stella. Makker hang på min Stella, og ødela mye for henne. Ting gjorde det ikke bedre av at fører gikk rundt og ropte på hunden sin hele tiden. Til slutt ba dommer oss kalle inn hundene, og vi fikk oss en my makker. Denne gang en pointer, her var det også et sted hvor begge hundene markerte veldig. Stella festet ikke stand noe pointeren gjorde. Da fuglen ble reist, var Stella såpass unna situasjonen at jeg ikke kalte henne inn. Rypene fløy så over Stella der hun var, og da så hun sitt snitt til å forfølge dem et godt stykke. Stella ble såpass opphetet at hun ikke ville la seg kalle inn med en gang. Hadde jeg ikke vært prøve, hadde jeg nok gitt henne ordentlig beskjed om at det ikke var greit. 

Jeg hadde da på følelsen at jeg skulle bli tildelt en 3.UK. Søket hennes hadde ikke vært på lik linje som dagen før. Jeg var med andre ord ikke helt fornøyd selv. 

Etter en liten matpause fikk jeg kritikken min og jeg var ferdig bedømt. Overraskelsen var stor da Stella ble tildelt en 2.UK. Dette er den nest beste premieringen i unghundklassen. Nå føler jeg at en 1.UK, og en billett til Norsk Derby er innen rekkevidde. 


Endelig kan jeg med stolthet si at jeg har en Jaktpremiert hund. Jeg kommer nok til å sveve på en sky i hvertfall en uke til. 

Nå skal vi terpe på sitt og innkalling denne uka. Slik at vi stiller mest mulig forberedt til start på Trysil 2 til helga. 1.UK skal vi klare!! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s