4 måneder, det er litt for lang tid..

Nå er det bare 4 fattige måneder igjen til høstsesongen starter. Det kommer til å bli 4 måneder fylt med trening rettet mot høstens store mål, Norsk Derby på Hjerkinn i slutten av september. Men før jeg kan starte der må vi først få oss denne beryktete første premien i unghundklassen, dette må skje før 10.september. Så det vil si at siste helg det er mulig å klare det er helgen 3.og 4.september. Da er det blant annet prøve på Trysil som jeg vurderer å stille på, det er en prøve i regi av Norsk Gordon Setter Klubb.

Det som er litt leit, er at helgen før er det rypejakt åpning i Sverige. Der leier vi terreng sammen med noen svenske venner og familie. Og dette terrenget har vært i samme jaktlag siden 1920-tallet. Nå ser det nesten ut som jeg må prioritere bort jakta i år til fordel for jaktprøve på Dovre. Jakta i Sverige er et av høydepunktene på høsten for min del, her treffes gode venner over god mat og godt med drikke. Jakthistoriene sitter løst spesielt når vi samles rundt bordet etter en lang dag i fjellet. Da er det «grurka» med kaviar og «knekkis» med kaviar som gjelder. Og selvfølgelig et pent utvalg bra brennvin. Her treffer jeg også min gode venn og tremining fra Sverige, Fredrik Lundstrøm.

1930515_74130185084_2186_n

Den 10.september reiser jeg nordover mot terrenget vårt på Kvikne. Da skal det trenes hund i en hel uke. Rypejakta starter stort sett den datoen i hele landet, men grunneierne på Kvikne har bestemt at datoen der er 15.september. Så det kommer til å bli trening uten våpen de første dagene. De første dagene kommer Stella og jeg til å bli alene der, før pappa og resten av jaktlaget kommer opp til jaktstart. Rett fra rypejakt i Rendalen.


Nå har, som de fleste sikkert har fått med se, båndtvangen begynt. Noe som gjør at vi med hund må tenke litt kreativt. Det å slippe hunden i båndtvangen er ikke bra. Men heldigvis finnes det løsninger. I de fleste byer i Norge finnes det friområder, hvor du helt lovlig kan slippe din hund. I Fredrikstad hvor jeg bor, har Fredrikstad Hundepensjonat et 50 mål stort området. Dette området er gjerdet inn og er oppe mandag til fredag. Her må du løse inn sesongkort, men det er det vel verdt pengene. Terrenget er tilgjengelig kun for fuglehunder mandag, onsdag, torsdag og fredag. På tirsdager har de åpnet opp for andre hunderaser. Om jeg ikke har muligheten til å dra dit trener jeg mye apport. Her får Stella løpt en del og kondisjonen blir holdt ved like, i tillegg så løper og sykler jeg med henne. Lek med andre hunder er også en fin måte å få rørt seg på. Jeg har også en drøm om at hun skal svømme mye i sommer. Hun viser i hvertfall veldig stor interesse for vann når vi er ute på tur, så tiden vil vise.
De 4.mnd som er i vente kommer til å gå fort. Jeg gleder meg til Stellas første ordentlige jaktsesong. Hvor målet er 1.UK, og utrolig mange minneverdige fuglesituasjoner.

For å få «tillatelse»til være borte i hele høst, har jeg sagt til kona mi at jeg skal bli med på 10 dagers ferie i Nice i sommer. Dette blir en ferie fri for dressurtreninger, men den kommer nok ikke til å bli fri for jakt og hundeprat. Vi skal nemlig på tur sammen med bestevennen min og hans familie. Kristoffer, som han heter, er nemlig også jeger. Eller han har jegerprøva, og han har også vært med meg på Kvikne noen ganger.

1583_110880850084_6887_n

Slik ser høsten ut forløpig:

26.-28.august: Jaktprøve (Dovre)/ er også Jaktstart i Sverige
3.-4.september: Jaktprøve (Trysil)
10.-18.september: Trening og jakt på Kvikne
23.-25.september: Norsk Derby
1.-2.oktober: Jaktprøve Vestfold?
8.-9.oktober: Jaktprøve Østfold
15.-16.oktober: Jaktprøve Østfold
22.-23 oktober: Jaktprøve Vestfold?

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s