Stellas første jaktprøve

Helgen 2.og 3.april var Stella og jeg på plass i Espedalen. Vi skulle starte vår første prøve. Da jeg hadde Selma stilte jeg på 2 prøver, men det var såpass lenge siden så jeg følte meg helt fersk. Stella hadde tirsdagen før akkurat fylt 1 år, noe som ble feiret med krone og kake. 

Derfor hadde jeg ingen forhåpninger om premiering. Målet med turen var å skaffe meg og Stella mer erfaring. Første dag, altså lørdagen, ble en positiv opplevelse. Selv om dommeren syntes hun gikk noe umodent var jeg fornøyd. Hun gikk selvstendig i søket og revierte nogenlunde OK. Hun fikk også oppleve rypa ved at hun forfulgte en fugl som ble støkket opp. Jeg så på henne at hun ikke var helt sikker på hva dette gikk ut på. Men alt i alt var jeg fornøyd med den første dagen. 

Dag nr.2 var en mye bedre dag for henne. Da virket det som om hun ikke hadde gjort annet før. Hun fikk 50 min slipptid. Noe som resulterte i et fuglearbeid, med stand på fugl. Rett etter 2.slipp letter en rype som Stella ikke ser, men hun tar stand på det tomme setet. Før jeg rekker å komme frem til henne løser hun ut. Bare etter noen meter tar hun en ny stand. Denne gang ser jeg rypa sitte noen meter foran henne, og før jeg rekker å komme fram til Stella. Tar fuglen til vingene, og det gjør Stella også. Uheldigvis er hun for langt fra meg til at jeg får satt henne. Hun forfølger friskt, og løper litt for langt etter rypa. Jeg greier i tillegg å fomle med startpistolen, en klassisk nybegynnerfeil. Siden rypa lettet av seg selv og det ikke var Stella som reiste den på kommando fra meg. Ble fuglearbeidet dessverre ikke godkjent. Men vi fikk veldig mye skryt av de andre på partiet. Mange som ble overrasket da jeg fortalte at hun var såvidt fylt året. Det var også en som lurte på om jeg hadde meldt på Stella til Derbyet. På vei hjem den søndagen ringte jeg oppdretter Elin, og fortalte om helgen. Hun synes det var utrolig morsomt at jeg hadde startet på prøve. Hun sa også at jeg burde melde meg på Norsk Derby, da har jeg et mål å jobbe mot. Så vel hjemme ble påmeldinga gjort, for dette skal vi klare. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s