Første dag på apportkurs

den

Da var vi endelig i gang med apportkurset vi har sett så veldig fram mot. Allerede etter første kveld ser jeg lysere på et apportbevis om 8 uker. Vi startet kurset med kaffe, kake og litt teori. Instruktør Nina Smidtsrød ville at vi på tur skulle fortelle litt om hvor langt vi var kommet i apporten. Så var tiden kommet der vi skulle hente de håpefulle. I og med at dette var et kurs i regi NESK og NVK, så jeg for meg at vi var eneste irsksetter ekvipasje. Men der tok jeg feil, i tillegg til Stella var det også en irsksetter tispe der på 2 år. Ikke nok med at de var på samme alder og var av samme rase, så het den andre også Stella. Noe både Stella og jeg syntes var veldig morro.


Da hundene var hentet ut av bilene, samlet vi oss i en ring før vi en og en skulle vise fram hva vi kunne. Det var veldig individuelt hvor langt hver enkelt var kommet, men jeg synes alle var veldig dyktige. Etter at alle hadde fått vist seg fram, skulle vi spre oss litt utover på jordet. Nå skulle vi fortsette å trene utifra hver enkelt hunds nivå. For min del var det å trene på gripe og holde. Stella holdt rypedummyen litt for løst i begynnelsen, men etter hvert ble det mye bedre. Nina tipset om at jeg skulle dytte dummyen fram og tilbake, mens hun hadde den i munnen. Slik at hun skulle lære seg å holde såpass hardt så den ikke skulle dette ut. Jeg merket at hun var noe ukonsentrert i starten, men det er ikke så rart da det var mange nye hunder hun ville hilse på. Alt i alt så var Stella veldig flink, Nina var også veldig fornøyd med det hun så. Etter en stund var det på tide å gi seg og la hunde få slappe av. Vi avsluttet dagens trening med litt oppsummering og kaffe.  

I hjemmelekse til neste gang skal vi trene på bære dummyen over en lengre tur. I tillegg til  gripetrening 3 ganger per dag á 5-10 min per gang. 

Vi gleder oss allerede til neste uke. 


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s