Hovden 1

Denne helgen hadde jeg gledet meg til lenge. Og med Stella’s prestasjoner på Hjerkinn for noen helger siden, hadde jeg tro på at vi skulle reise hjem med premie. 

Torsdag satte jeg meg i bilen for å kjøre den lange veien mot Hovden og Haukelifjell. Vel fremme ble jeg møtt av mine nye venner Kristiane og Talleiv. Talleiv skulle stille i UK med den ene pointeren deres som heter LN’s Pointman Salka (bedre kjent som Miss). Mens Kristiane skulle holde hytta varm med deres 3 måneder gamle sønn Lysander og pointeren Mister. 

Klokka ringte kl.06 på fredag morgen, stemningen var god men fattet rundt frokostbordet. Det var i dag vi skulle få vist oss fram. Talleiv og jeg skulle heldigvis gå på samme parti denne dagen. Været ble utrolig bra, og unge herr Selmer måtte kaste både lue, votter og jakke underveis. For hundene derimot var det syltungt å gå, med 40 cm nysnø fikk de ikke vist seg fra sine beste sider. Stella begynte sitt første slipp bra, men uten lukt og fugl ble det fort kjedelig. Så etter 15 min slipptid skulle det bli godt å få hentet seg inn igjen. Uheldigvis fikk Stella hvile i bare 15 min, før hun måtte ut igjen. Nå gikk hun noe tråere, og vi fikk beskjed om at hun måtte vise mer stil og fart om det skulle være håp om premiering på henne. Å jaggu så slo hun til igjen senere på dagen, dommerene ble veldig imponert over hvor hardt hun jobbet i snøen. Dagen ble gjennomført uten at noen hunder eller mennesker fant eller så noen ryper, men en hun ble premiert med en 2.UK etter et fuglearbeid på orrfugl. Talleiv og Miss ble slått i fugl, men imponerte også dommerne like mye som Team Selmer gjorde. 

Kritikken fra fredag så til slutt slik ut: 

Stella starter et godt anlagt søk på meget tungt vinterføre. I senere slipp moderer Stella seg. Stella går godt dagen ut. Til tross for et meget tungt vinterføre går Stella et premieringsverdig søk dagen ut uten å lykkes i fugl. 

Karakterer: 

Jaktlyst: 3 (6 er best)

Fart: 3 (6 er best)

Selvstendighet: 6 (6 er best)

Søksbredde: 3 (4 er best)

Reviering: 3 (4 er best) 

Samarbeid: 4 (4 er best) 

Dagen ble avsluttet med en bedre rypemiddag på hytta, det kunne ikke ha vært bedre.


Lørdag sto vi opp til samme tid som dagen før. Nå kjente jeg at min stressmage begynte å komme, og der er noe jeg alltid får i forkant av konkurranser. Da blir jeg kvalm og mister matlysten. Jeg håpet på at dette skulle gå i min favør. 

På oppropet fikk vi beskjed om at prøvestarten på søndag ble avlyst grunnet varsel om storm i fjellet. Dette syntes jeg var leit, men godt de tar forhåndsregler. 

Da partiet mitt ble ropt opp, fikk jeg inntrykk av at dommerne måtte fremheve at min hund var en «US» hund. Da det var den eneste hunden hvor kennelnavnet ble nevnt. Dette gjentok seg resten av dagen, må innrømme at det gjorde meg litt stolt. Stella startet sitt første slipp på en god måte, men ga uttrykk for at hun var litt sliten. Dette endret seg i andre slipp hvor hun slapp seg ut og viste at hun kan jakte bra i tungt føre. Plutselig går Stella i stand og jeg river av meg hansken og staven for hente startpistolen som ligger i lomma. Klar for å skyte bevegde jeg meg mot henne. Stella finner ut på egenhånd at her var det ingen ryper, og løser dermed ut. Senere i samme slipp forsvinner hun ned en skråning og ut av syne. Jeg sklir ned etter henne i håp om at jeg skal finne henne i en ny stand. Men før jeg får sett henne hører jeg steggen drar avgårde, og jeg hører at dommerne har sett 2 fugl men ingen hund. Så får jeg se Stella i området hvor rypene lettet. Jeg er overbevist om at hun har hatt et fuglearbeid med stand der, men uheldigvis har ikke dommere eller jeg sett situasjonen. Så det ble dessverre ikke premiering denne dagen heller, selv om vi var så nære. Nå må vi vente noen uker før vi skal stille på Stellas siste prøve i UK i Espedalen. Da skal vi jaggu klare målet vi har satt oss.  

Det som gledet meg ekstra denne dagen var at Talleiv og Miss hadde lykkes i fugl, og hentet dermed hjem en 3.UK. Gratuler så mye!!

Kritikken fra lørdagen så slik ut:

På tungt føre jakter Stella anvist terreng på en god måte i god kontakt med fører. Stella sliter med å få vist oss fart, stil og aksjon. Senere viser Stella seg som en meget god setter i meget høy fart, stil og aksjon. Lykkes ikke i dag. 

Karakterer:

Jaktlyst: 4 (6 er best) 

Fart: 4 (6 er best)

Selvstendighet: 6 (6 er best) 

Søksbredde: 3 (4 er best) 

Reviering: 3 ( 4 er best) 

Samarbeid: 4 (4 er best)

Siden det var meldt uvær i fjellet dro vi hjem på lørdag. Om vi ikke hadde gjort det kunne vi ha risikert å bli der i noen dager ekstra. 

Tusen takk for en trivelig helg Kristiane, Talleiv og Lysander. Dere er et kjempebra vertskap. 

 Kjøp fóret ditt på Dyrekassen.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s