Endelig satt den

I dag har jeg en hund jeg kan være stolt av, for under dagens treningsøkt klaffet absolutt alt.

Men først skrur vi tiden 24 timer tilbake, og oppsummerer lørdagens tur i fjellet. Stella gikk tildels bra, men det var ikke den beste dagen hennes. Hun travet mer enn hun galopperte og for meg virket det som om hun var litt sliten. Dette til tross vartet hun opp med to fuglearbeid denne dagen. Det første arbeidet ble «ødelagt» da makker kom løpende inn og reiste fuglen Stella hadde stand på. Eier hadde uheldigvis svart JA da noen av de andre hadde sagt navnet hans. Makker tolket dette som en kommando fra eier og dermed var det gjort. Opp fløy det et kull på 5-6 ryper, og begge hundene gikk litt etter. Heldigvis var det ikke over alle hauger.

Litt senere på dagen ser jeg Stella i en ny stand noen hundre meter fra meg. Da jeg var på vei opp til henne lettet kullet på 4 ryper, og hun gikk selvfølgelig noe etter. Igjen hadde nok situasjonen vært innenfor de godkjente regler. 

Senere samme kveld fikk vi trimmet magemusklene under middagen. Latteren satt løst da Direktøren vartet opp med nye forretningsideer på Hjerkinn. Jeg kan si såpass at Jordmoren skal tilby fjellfødsler i villmarkens navn. 

Så har vi kommet dagens store økt. Dette var altså dagen hvor alt skulle klaffe. Og når jeg sier alt så juger jeg ikke. Stella holdt høy fart i hele dag. Hun gikk stort, men holdt bra kontakt. Plutselig ser jeg henne i en flott stand oppe i lia. På det tidspunktet hadde jeg tatt av meg skiene og gikk på beina. Vel oppe hos henne står hun fremdeles som ei påle. Jeg bestemmer meg for å be henne reise, og gir henne kommandoen «JA». Stella bykser frem og opp flyr det en rype. Jeg roper «SITT», og hvem andre enn Stella setter seg?! Stella min hund var komplett rolig. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Da jeg ba henne utrede gjorde hun det på ypperligvis. Noe senere på dagen hører jeg Ole rope sitt. Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde, men skjønner fort at det er ryper det dreier seg om da jeg ser 2 hunder som setter seg. Ole er usikker om det var hans hund eller Stella som støkket fuglen. Men begge hundene så den og begge var komplett rolige!! 

Hadde dette vært en jaktprøve, så er jeg overbevist om at jeg hadde kommet hjem med 1.UK i dag. Nå blir det moro med prøven på Hovden om noen få uker. Får håpe Stella fortsetter å gå like bra som hun gjorde i dag! 

Stella, jeg vet at du kan!! 

 Dyrekassen.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s