Ulven som delte meg i to

Med gårsdagens debatt på NRK friskt i minne, går mine tanker til de mange jakthunder som ikke har blitt med hjem fra jakta. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg, så har jeg ikke muligheten til å forstå hvordan de som bor i ulveland har det. Da det ikke finnes ulver her på øya jeg bor. Jeg vil ikke ta noens parti i ulvesaken, for jeg ikke har satt meg godt nok inn i tall og statistikk.

Som en som ser det fra utsiden med media som kilde, tenker jeg at jeg er delt i to. En del av meg synes at det er stas med ulven og at en bør få være i fred. Mens den andre delen av meg ikke vil ha noe med ulven å gjøre. Hadde den vært en del av faunaen her på Kråkerøy, ville jeg nok vært en av dem som ville få den vekk. Jeg tror at vi som ikke har den så tett innpå oss ikke har så mye vi skulle ha sagt i denne betente saken.

Det kan ikke være noe moro for bøndene i de utsatte områdene at deres husdyr blir tatt av ulven. Sauene som blir tatt blir bare drept, et fåtall blir brukt som mat. Og jeg ser at det er svært irriterende, for det er ikke bare å sette en gjeter på saken. Det koster penger og penger vokser ikke på trær.

Den delen av meg som synes det er stas med ulven. Skjønner ikke helt hvorfor ulven skal skytes fordi den tar så mye elg. For vi mennesker har vel ikke enerett på det viltet som er i skogen. Da disse tankene gikk gjennom ulvedelen av hjernen, skrek den andre delen tilbake:

«Hei, du din tulling!! Husk at du ikke er elgjeger, hadde du vært det hadde du skjønt det. Tenk på de gangene du har irritert deg over Mikkel Rev og alle rovfuglene på fjellet. De som tar rype egg og ødelegger for deg som jakter på fjellet etter den hardføre fugl! Du har egentlig ikke rett til å uttale deg i denne saken! Så HOLD KJEFT!!»

Når alt kommer til alt, så synes jeg det er greit med ulv. Så lenge jeg ikke trenger å ha den i nærheten av meg. Spesielt ikke i hagen min, slik jeg har sett de har det i Trysil. Jeg håper at Hedmarkingene som var i Oslo denne uka. Ikke tar til det drastiske skrittet og drar på tjuvjakt, da dette ikke er lovlig. Stå heller sammen og kjemp for deres sak på en lovlig måte. Selv om jeg vet at det ikke er lett.

Det blir uansett spennende å følge denne saken og utfallet av den videre fra trygge lille Kråkerøy, hvor naboens små gneldre hunder er det farligste som finns.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s