Et lite tilbakeblikk

Da var 2016 snart ved veis ende. Dette har vært et begivenhetsrikt år på mange måneder. Stella og jeg har debutert på jaktprøver, og vi har vist oss frem i bladet Fuglehunden. Etter å ha vært en tur på Hjerkinn i februar for å trene  med likesinnede hos oppdretter Elin. Tok jeg motet til meg og meldte Stella på sin første jaktprøve første helga i april. Dette var også min første prøve på mange år, da jeg stilte på ett par prøver med min gamle hund Selma. Forventningene til denne prøven var mange, men jeg var først og fremst med for å lære. Dette ga ordentlig mersmak, selv uten premie. 

Da jeg kom hjem bestemte jeg meg for å melde oss på Norsk Derby. Jeg visste at den veien var lang, men ikke umulig. Nå skulle det jobbes hardt, og for å legge et ekstra press på meg selv lot jeg meg intervjues i Fuglehunden. Høsten ble møtt med totalt 5 starter hvor vi skulle klare kravet som var 1.UK. Her hadde vi litt stang ut, da det selvfølgelig ikke var fugl i de slippene som Stella var i. På den 3.starten klarte vi å få premie, en 2.UK smakte der og da som en første premie. Og den første jaktprøve helga ble en suksess for vår del. 

Nå hadde vi en helg igjen som vi skulle klare det på. Jeg hadde en god følelse da vi dro mot Ljørdalen og Gordon Castle. Uheldigvis lykkes vi ikke med å klare det store målet vårt denne gang. Og da helgen Norsk Derby ble holdt, måtte vi nøye oss med en vanlig UK start. Nok en gang var vi uheldige og kom ikke i fugl. Men dommeren på lørdagen syntes Stella var en unghund som burde ha vært i semifinalen i Norsk Derby. Noe som jeg som eier syntes var utrolig moro å høre. 

En ting som jeg har fått bekreftet er at Stella er en hund som elsker fugl, og det morsomste hun vet er å løpe etter dem. Uansett hvor mye og hvor hardt vi har trent på sitt i forskjellige varianter. Har vi et lite stykke igjen til hun er helt perfekt med fugl flaksende rundt hodet. Jeg var før jul inne på tanken å sende henne på treningsleir for å. Noe som forsåvidt fortsatt er aktuelt. Men nå ser det ut som om det er andre ting det må spares til, så jeg er fortsatt i tenkeboksen. ​

​​

Da lavlandssesongen startet fikk Stella løpetid, og vi måtte trekke oss fra konkurransene på hjemmebane i Østfold. Vi fikk dermed prøvd oss under de uoffisielle klubbmesterskapene til Norsk Irsk Setter Klubb og Østfold Fuglehundklubb. 

2016 avsluttes med noen fine dager på Norefjell. Til tross for lite snø har vi fått noen fine turer med snørekjøring. 

Målet for det nye året er å få en premiering til i UK før hun bikker 2 år 29.mars. Etter det så er det å få orden på RIOS som er det store målet, for jeg kommer ikke til å stille i AK før det er på plass. 

Godt nytt år til alle som gidder å lese om vår ferd mot å bli så gode som mulig. Og pass på hundene deres på nyttårsaften. 


Sees i 2017! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s