Hvilke farger under jakta

Hvorfor bruker jegere kamuflasje og grønne klær? Blir rypene skremt av sterke farger? Dette er noen spørsmål som jeg har blitt spurt av folk som ikke jakter. Er nok mange som tror at rypa blir skremt av enn rosa jakke. Sannheten er at fuglene har fire tapper på øynene, vi mennesker har tre, dette gjør at de ser dobbelt så mange farger som oss. En av disse tappene/fargecellene er laget for å se UV lys. Dette bruker de for å finne mat og potensielle partnere som de kan formere seg med. Selvfølgelig er det forskjell på hvilken orden fuglen tilhører. Rovfugler vil se noe helt annet enn en trost. Hvor rypa ligger i denne skalaen er jeg noe usikker på, men av egen erfaring har ikke fargevalget den store betydningen under jakta. En god fuglehund er mer avgjørende. Jeg velger å bruke de tradisjonelle grønne fargene, for det er de som jeg liker best. 


Selvfølgelig kommer det helt an på hva slags type jakt du skal bedrive. Men i mitt tilfelle er det stort sett hønsefugler som er interessant. 

Har dere tenkt over hva slags biler som stort sett har fuglebæsj på seg? Da tenker jeg ikke på merket, men fargen. I følge en britisk undersøkelse er det røde biler som kommer verst ut, med fargene blå og sort på plassene rett bak. Om du ønsker deg en ren bil så er det fargene hvit, grå, sølv og grønn du bør velge. Dette gir oss også kanskje svaret på hvorfor vi bør velge grønne kamuflasje klær om høsten og hvite klær om vinteren. 


Jeg ønsker i hvertfall ikke bli angripet av sinte rypestegger under jakta, fordi jeg bruker farger de driter i. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s