Sitt for helvete!!

Den perfekte fuglehund skal visst nok sitte rolig når det letter fugl. Jeg har en hund som ikke gjør det. Hun blir heit og vil heller trimme fuglen, noe hun mener den trenger mer av. Trim altså. 

Helgen startet fint med trening sammen med Østfold Fuglehundklubb på Kalnes på lørdag. Stella gikk fint og holdt fin kontakt, men det var lite fugl i terrenget. Jeg dro hjem med en god følelse og gledet meg til neste dag. 


Så var søndagen her. Vi satte snuten mot Rampen’s i Hobøl for trening på rapphøns og fasan. Jeg fikk låne langline av Nina, slik at jeg skulle ha mulighet til å stoppe henne om hun kom i slik situasjon. Stella startet greit, men dro etterhvert ut mot venstre hvor hun løp rett igjennom et rapphøns kull. Dermed var det gjort og Stella ble helt tullerusk. Nå var det hard linjeføring som gjaldt. Etter at hun hadde fått roet seg litt, prøvde vi igjen. Nå hadde hun ikke glemt hvor fuglen hadde sittet og hun jaktet mer på egenhånd enn sammen med meg. Jeg kjente at frustrasjonen spredte seg gjennom blodet, og Stella ble koblet. Nina foreslo at jeg skulle gå på et jordet og konsentrere meg på å snu henne på avstander jeg følte meg trygg på. Nå gikk hun bedre, og da vi kom sammen med de andre igjen begynte hun å ligne på seg selv igjen. Hun holdt kontakten fint med meg. Helt på slutten av dagen skjedde det en del. Først var det 2 pointere som fant fugl og hadde tilsvarende gode fuglearbeid. Så tok Stella stand. Jeg fortet meg mot henne, men før jeg rakk opp til henne lettet fuglen og Stella fulgte etter friskt.  Da hun kom tilbake lettet det en til, men da fikk jeg heldigvis tatt henne. 


Alt i alt så har jeg ikke mye å være fornøyd med. Jeg ser potensialet til Stella og vet hun kan lykkes, men føler at jeg trenger litt hjelp. Så nå blir det mest sannsynlig til at hun blir sendt på treningsleir på nyåret.


Fram mot den tid, vil jeg fortsette å trene så godt jeg kan. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s