Trening på Hjerkinn

Torsdag forrige uke dro jeg til fjells for å få noen dager med trening. Det ble noen fine dager, hvor jeg fikk mange gode tips om hvordan jeg skulle jobbe fram mot jaktprøvestart om 3 uker. Stella viser å ha potensiale til å bli en god jakthund. Nå gjelder det å få terpet  mer på sitt og innkalling, slik at jeg får snudd og satt henne når fuglen letter. For det er i fuglesituasjonene 1.uk’en kan ryke. Hun blir såpass tent at hun går for langt etter fuglen, og jeg får ikke snudd henne før hun har løpt for langt etter til at fuglearbeidet kan bli godkjent. Så nå er det ingen kjære mor og hard trening hver dag. 


Det positive er at hun går stort, holder bra kontakt med meg, går selvstendig, revierer bra og holder bra fart. Om alt dette fungerer om 3 uker, og dressuren sitter bedre når fuglen går. Er jeg nesten sikker på at vi får en premie eller tre. 


På lørdag som var hadde Stella også et fuglearbeid. Men uheldigvis gikk fuglen før jeg rakk å komme fram til henne, og Stella gikk etter. 


Nå er det sånn at unghundene kan gå litt etter, men ikke lenger enn et geværskudd. Så det er lov å håpe. 

Jeg har troa på at dette skal gå.


Norsk Derby here we come!!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s