En liten ukes oppdatering

den

Dette har vært en fin trenings uke for duoen Team Selmer. Vi har tilbrakt noen fine turer i treningsterrenget på Rolvsøy, hvor vi terper både innkalling og avstandssitt. Innimellom er det også andre fuglehunder der som Stella kan leke med. Tirsdag dro vi på besøk til Stella´s bestevenn og lekekamerat, den franske bulldogen Gutten. Dette satte Stella stor pris på.


På onsdag satte vi igjen kursen mot Hobøl og den siste treningen på Rampen´s før sommerferien. Denne gang viste Stella seg fra sin beste side. Og brydde seg svært lite om kaninene som ble satt ut som provokasjon. Stella fikk sitt ordre på den ene siden av kanin buret, ganske tett inntil. Mens jeg gikk og plasserte meg på den andre siden,  ca 6 meter unna, og kalte henne inn. Flink som hun var løp hun rett forbi og satte seg med en gang hun kom inntil meg. Da duene kom i lufta, var Stella veldig rolig og satte seg så og si med en gang. Selvfølgelig var det noen ganger at fristelsen ble for stor, og jeg måtte minne henne på at det var sitte hun skulle. Den ene dua fløy rett over hodet hennes, da fikk Stella vist at det ikke var noe gærent med spensten hennes. Jeg stod oppreist og før jeg visste ordet av det hadde jeg en hund oppå skuldrene mine. Vi gleder oss allerede til treningene er i gang igjen i august.

Torsdag hadde vi apport trening på programmet. Under apporttrengene bruker jeg langline på Stella, slik at jeg kan korigere  henne om hun ikke kommer inn med en gang. Økten startet med at Stella fikk sitt kommando, før hun får rypedummyen i munnen mens jeg først sier apport også følger opp med «hold». Stella blir sittende med «rypa» i munnen, og jeg går 15 meter unna. Så roper jeg apport til henne. Stella kommer så i trav mot meg, og slipper «rypa» i henne mine når jeg sier takk, takk. Om hun lipper den underveis, tar jeg henne med tilbake til start og starter forfra. 

Fredag var vi hos veterinæren, det var tid for vaksine. Og veterinæren skrøt av Stella og sa at hun var unormalt rolig. Det var med andre ord ikke ofte han hadde hunder inne med så lav puls. Fra veterinær klinikken gikk turen til treningsterrenget for litt dressurtrening. 

I helgen har vi både løpt tur på 10km og trent på line føring. Med andre ord en veldig fin uke.

På tirsdag setter vi kursen mot Hjerkinn, hvor vi skal ha noen flotte treningsdager hos oppdretter Elin. Stella blir også igjen når jeg drar hjem på fredag. Hun skal nemlig på feriekoloni, når Ida og jeg er i Frankrike. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s