Filmer om jakt med stående fuglehund 

I løpet av sommeren er det lov til å drømme seg litt bort. Bort til høyfjellet, til skogen eller til store åpne jorder. Du er der selvsagt ikke alene, men sammen med gode venner og hunder. Det er jo tross alt ikke lenge til man kan oppleve akkurat disse øyeblikkene. Jeg har nemlig noen lure knep, som hjelper meg å nå disse øyeblikkene på en varm sommer dag. Da setter jeg meg godt til rette i sofaen og koser meg med noen filmer om jakt. Helst om jakt med stående fuglehund. Kona mi bare ser rart på meg og rister på hodet. Hun har ikke helt forstått helt greia med å se på noen andre gå jakt. Men jeg koser meg gløgg i hjel, ikke med det å se på selve jakten. Det er hundene jeg får ståpels av, å se en fuglehund i en perfekt stand gir meg et skikkelig adrenalin kick. Da klarer jeg ikke å sitte stille i sofaen, men jeg flyr opp og ned som en skadeskutt fugl. Smilet er selvfølgelig på plass, og hadde det ikke vært for ørene hadde det gått helt rundt.

Her om dagen var jeg en tur i Sverige med min kone for å handle mat. Turen gikk også innom film butikken på Nordy senteret ved Svinesund. Her fant jeg til min store glede noen jaktfilmer, en som het Ripjakt med stående hund og en som het Sjöfågel. Nå har jeg foreløpig kun sett på filmen om fjelletsfugl, dette var tilgjengjeld en stor skuffelse. For det første hadde de med seg en pointer som ikke holdt mål. Etter min mening bør man ha med seg en hund av toppklasse når man skal lage film. Denne hunden ruset etter hver fugl, altså forfulgte friskt etter. Tenk hvis dette er den første filmen man ser om jakt med stående hund og man er helt uerfaren. Da ville i hvertfall jeg ha tenkt meg om to ganger før jeg jeg skaffet meg en sånn type hund. I tillegg virket det som om hele filmen var filmet på lavbudsjett. Min anbefaling av denne filmen er: STYR UNNA. 


Etter å ha sett hele filmen tenkte jeg på de andre filmene jeg har om denne type jakt. Da må jeg nevne Jakten på fjellets fugl og Hunting with pointing dogs. Her har jeg en klar favoritt som jeg har sett på veldig mange ganger. 

Jakten på fjellets fugl er ikke den filmen, dette er også en middelmådig norsk produksjon. Her får vi følge jaktlaget Kanon, og deres årlige jakt i fjellet. Til tross for at filmen er produsert i 2002, bærer den preg på kles plaggene til jegerene. Er som om de er tatt ut fra settet på en norsk film anno 1990. Om det er synlige de vil være under jakta, så har de klart det med god margin. Hundene de bruker er heller ikke noe spesielt å skryte av. Jeg ble ikke imponert av denne jaktfilmen. 


Etter å ha vært relativt negativ til de filmene som er nevnt over, kommer altså motstykke. Hunting with pointing dogs er en film som jeg på det sterkeste vil anbefale. Her får vi følge den svenske mesteren og verdensmesteren Jonas Sandberg og hans hunder. Filmen er filmet over en lang periode, så vi får være med han på jakt både i Nord-Sverige etter ryper, i skogen  etter skogsfugl og på lavlandet i Skåne hvor det finnes både rapphøne og fasan. Hundene hans, med pointeren Erek og irsk setteren Bjærven i hovedrollene, viser oss hvordan jakt med stående hund skal være. Dette er en film du med god samvittighet kan sette på istedenfor Skavlan en fredags kveld. God fornøyelse. Terningkast: 6

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s