Fri som fuglen

den

Ingenting er bedre enn å se en hund som får løpe fritt. Det å se gleden i hunden når den får ordre om å løpe. Og den oppdager at lenken er av. 


Om den kunne snakke, hadde vi hørt den rope av glede: «JIPPI, jeg er fri. Nå kan jeg løpe hvor jeg vil!»

Det eneste en kan høre i skogen er fuglekvitter og en hund i galopp. Plutselig kan det høres en fløyte som sier: «Tvi tvi!» Og ut av skogen kommer det en hund løpende. Det er som om GPS’en er satt på autopilot, for hunden har stø kurs mot sin eier. Vel fremme, høres det en rompe som treffer bakken. Hunden har satt seg, for dette har den lært at er riktig. 


I neste øyeblikk oppdager hunden at eieren kaster noe i lufta! Dette har den ventet på. Hunden prøver å løpe etter i det den oppdager tingen i luften. «SITT!» Sjefen har talt. Da er det bare en ting å gjøre. Nemlig å høre etter. Hunden bråstopper og setter seg rett ned. 


Nå vet den at den skal sitte der til den hører ordet apport. Det betyr visst nok, å hente. Hunden løper det den orker, men den finner ikke tingen. Hunden setter så nesa i bakken og snuser rundt. Og vipps så er tingen der. Hunden tar tingen i munnen og løper mot sjefen. Den vet at det er sjefen som  skal ha den. «Takk takk.» Hunden slipper så tingen i hendene på sjefen. Så får hunden mye ros. Det er det beste den vet. 


Sola steker godt på himmelen. Da er det godt at det er en dam å bade i. Hunden tørr ikke å gå helt ut på dypet. Men snart kan den hente ting langt der ute også. Akkurat som de andre tøffe hundene. Sjefen har fortalt hunden, at det kan være fugl den skal hente en dag. Og da er det lurt å trene!! 


Det er så godt å løpe fritt, selv om det båndtvang. Og det helt lovlig, området er jo inngjerdet. Hunden elsker friheten, og det gjør sjefen og. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s