Espedalsprøven 2018

Endelig var helgen kommet, den helgen hvor Stella og jeg skulle sanke nye premier i vinterfjellet. Vi skulle dra Espedalen og Espedalsprøven, stedet hvor vi innkasserte premie i fjor. I år skulle vi også ha base på Lillehammer, en vel time unna der prøven skulle avholdes. Med oss på turen hadde vi alliert oss med Lars Erik og hans hund Pro. Lars Erik er vi blitt kjent med gjennom Østfold Fuglehundklubb.

Utgangspunktet for denne helgen var heller dårlig, noe vi var forberedt på. Dette var vår første tur på vinterfjellet i år, da vi har prioritert å trene hjemme på lavlandet i nærheten av lillegutt og ho mor.

Lars Erik er opprinnelig fra Gudbrandsdalen, selv om han heier på Sarpsborg 08, og hadde derfor ordnet oss overnatting i Lillehammer denne helgen.

Lørdag morgen våknet vi tidlig, rundt halv seks, for vi måtte sitte i bilen kl. 06.30. Dette var en tid jeg er vant til å våkne til, da min sønn har våknet til dette tidspunktet de 9 månedene han har levd.

Vel fremme ved opprop møtte jeg på noen bekjente fra Kennel » US «. Dette var veldig hyggelig og ekstra moro var det at de klarte å premiere en av hundene de skulle starte med. » US » Nanna ble tildelt en 2.UK. Dette er en av hundene til Andreas Storgjerde, som er etter min mening en av flinkeste med fuglehund nord for Sinsen krysset.

Prøven på lørdag ble av det kortvarige slaget for Team Selmer, Stella skjønte ikke helt meningen med å løpe i den dype snøen. Merket på henne at hun ikke var seg selv i det blytunge føret. Det ble med det ene slippet. Heldigvis fikk vi oppleve mange gode hunder, og spesielt en hund skilte seg ut. Dette var kullbroren til Pro som het Fokus. Denne hunden gikk til en 1.UK, men lyktes dessverre ikke i fugl. Lars Erik var heller ikke spesielt fornøyd med Pro denne dagen. Og vi dro derfor ned fra fjellet uten noen premier å feire.

Søndag var det på den igjen, og vi startet dagen med en snøscooter tur opp på fjellet med det partiet vi skulle gå med. I dag merket jeg at det var litt mere trøkk i Stella, og da det omsider var vår tur åpnet hun friskt. Uheldigvis manglet søket bredde, men dommeren ville se henne en gang til senere på dagen. I det neste slippet blåste vinden oss i ryggen, så det ble et medvindsøk. Stella fant det for godt å løp ut mot vinden, hun ville jobbe bak oss og ikke i den retningen dommeren ville. Jeg fikk dermed beskjed om å kalle henne inn og dermed var Espedalsprøva over for vår del.

Pro som også gikk i dag var bedre enn den første dagen, allikevel var ikke Lars Erik helt fornøyd. Pro ‘s bror Fokus derimot fortsatte å imponere og ble til slutt premiert med en 1.UK. Gratulerer så mye.

Nå venter en vår med mye sykkelturer for å bygge kondisjon og muskler til høstens jakt og prøver.

Lykke til alle som satser videre mot de siste prøvene i våres.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s