Rypejakta på Kvikne 2017

Etter noen flotte dager på fjellet med masse fugl, er det tilbake til hverdagen. Det som har vært positivt er at det er lenge siden vi har sett så mye fugl som vi hat sett nå. Det har vært mange store flokker på rundt 25 fugl i hver, og det har mindre kull på opptil 10 ryper. Det som har vært veldig leit er at de har sittet veldig løst, og gjerne tatt til vingene på rundt 100 meter. Hundene har jobbet utrolig bra, men med en hund som i utgangspunktet har vært veldig heit i fugl har det ikke hjulpet at rypene ikke har trykket noe særlig.

En av grunnene til at de ikke har trykket er nok været. Med mye yr og regn er de lettere på vingene, og så fort sola har varmet litt har også rypene trykket bedre.

Stella har vist at hun er blitt bedre til å finne fugl, og hun har funnet mye fugl. Moro har det også vært at hun har sekundert filmstjernen Piri på en utmerket måte, og Piri har sekundert Stella. De har jaktet utmerket sammen med andre ord.

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg, så har jeg slitt litt med ro i oppflukt med Stella. Men etter en vintersesong hvor ting begynte å sitte, har jeg vært optimistisk. Nå har jeg av naturlige årsaker ikke fått trent like mye i år som i fjor. Stella har hatt mange fuglearbeid, hvor hun står helt utmerket for rypene. Hun tjuvreiser ikke, men når fuglen tar til vingene før matfar rekker å komme opp til henne da er det veldig moro å løpe etter.

Det begynte veldig bra på fredag hvor hun vartet opp med 2 veldig flotte fuglearbeid hvor jeg fikk stoppet henne, men siden jeger bom bom var med uteble det ryper i sekken. Hun fortsatte å finne fugl, men løp mer og mer etter. Dette resulterte i at på søndag gikk jeg uten våpen og Stella med langline.

Nå må det trenes mer sitt, for om 2 uker skal vi debutere i AK. Og da tolereres ikke den form fugletrimming som Stella driver med. Heldigvis er det ikke langt hjem om vi bare får 10 min slipp tid. Jeg håper selvfølgelig på det beste, for jeg vet at hun kan.

Det har hun jo vist oss før, senest da vi fikk vår forrige premiering i vinter. Dette skrev dommeren den gang:

Stella går et meget godt søk på tungt føre. God kontakt med fører. Markerer i flere omganger stand. Reiser villig og presist ryper. Rolig i oppflukt og skudd. Blir noe ujevn i 2.slipp og vi avslutter med en meget flott 2.UK.

Karakterer:

Jaktlyst: 4 (6 er best)

Fart: 4 (6 er best)

Selvstendighet: 6 (6 er best)

Søksbredde: 3 (4 er best)

Reviering: 5 (4 er best)

Samarbeid: 4 (4 er best)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s