Espedalsprøven 2017, med premiering

Nå er Stella’s karriere i UK over, og for en avslutning det ble. I kjempefint vær leverte hun varene i god «US» stil. 


Denne helgen gikk turen til Hedmark og Oppland Fuglehundklubb sin jaktprøve i Espedalen. Som jeg har skrevet tidligere bodde jeg i Lillehammer hos min søsters familie denne helgen, en liten time unna oppmøtestedet. 

Både lørdag og søndag måtte jeg stå opp klokka 05.30 for å rekke fram i tide, da opprop var kl. 08.00 presis. 

Lørdagen dro jeg avgårde med skikkelig godfølelse i magen. Til tross for at jeg hadde hatt mareritt om noen altfor svære ryper natten i forveien. Denne dagen hadde jeg kommet på parti med en som het Atri og hennes irske setter Bark. Hun ble jeg kjent med på Fasan Cupen til Norsk Irsk Setter klubb før jul. Med seg til Espedalen hadde hun tatt med seg sin nye kjæreste. I tillegg besto partiet av mange veldig hyggelige mennesker, med andre ord var det god stemning på fjellet. Mye latter og enda flere gode hunder. 

Stella hadde det siste slippet av UK hundene. Og til nå hadde vi ikke sett noen fugl. Føret var blytungt og det gjorde nok sitt til at unghundene mistet litt motet. Men jeg hadde fremdeles stor tro på Stella, hun virket tent og klar da det var hennes tur. Hun hadde slipp inni en bjørkeskog. Plutselig ser jeg at hun begynner å markere flere ganger før hun fester en solid stand. Da jeg kommer til reiser hun rypene villig, og jeg skriker sitt og fyrer av et skudd med startpistolen. 4 ryper flyr avgårde og Stella forholder seg helt rolig, mens hun ser dem fly avsted. I andre slipp går søket noe ned og jeg blir avsluttet med en 2.UK. Med en slipptid på 40 minutter kunne jeg glad og fornøyd begynne på turen tilbake til bilen. 


Her er dommerens kritikk og karakterer for dagen: 

Stella går et meget godt søk på tungt føre. God kontakt med fører. Markerer i flere omganger stand. Reiser villig og presist ryper. Rolig i oppflukt og skudd. Blir noe ujevn i 2.slipp og vi avslutter med en meget flott 2.UK.

Karakterer: 
Jaktlyst: 4 (6 er best)

Fart: 4 (6 er best)

Selvstendighet: 6 (6 er best) 

Søksbredde: 3 (4 er best) 

Reviering: 5 (4 er best) 

Samarbeid: 4 (4 er best) 


På søndag hadde jeg første slipp, og med lørdagens premie i bakhodet håpet jeg på en like bra dag. Og det fikk jeg i og for seg. Stella gikk mye bedre, men kom dessverre ikke fugl. Ekstra surt var det å se alle fuglene vi så i løpet av dagen når Stella var i bånd. Men sånn er denne sporten, man går nok oftere ned uten premie enn med. Dommeren var veldig fornøyd med Stella og var veldig klar på at jeg måtte fortsette nå som hun går over i AK. For han så en hund som kunne nå langt. Og det synes jeg var moro å høre. 

Dommerens kritikk var som følger:

I åpent lende i tungt føre jakter Stella meget godt, tidvis særdeles godt i god kontakt. Dekker terrenget i fornuftige slag i sidevind. Fortsetter dagen ut et prima søk i både medvind og motvind. Lykkes ikke å komme i fugl. 

Karakterer: 

Jaktlyst: 5 (6 er best)

Fart: 5 (6 er best) 

Selvstendighet: 6 (6 er best)

Søksbredde: 4 (4 er best) 

Revirering: 4 (4 er best) 

Samarbeid: 4 (4 er best) 


Nå venter en uke med bursdagsfeiring for Stella på onsdag. Og på torsdag skal vi være med på vårtaksering av rapphøns og fasan med Østfold Fuglehundklubb. 


Jeg vil også få gratulere Astri og Bark med en flott 2.UK på søndag. Kjempebra jobbet!!

 

Kjøp dit hundefór hos Dyrekassen.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s