Trening på Rampen’s

den

I går, 1.juni, var Stella og jeg igjen klar for en fin treningsøkt i Hobøl. Nå hadde det vært noen uker siden sist. Vi har deltatt på Østfold fuglehund klubb’s treninger på Hafslund i mellom tiden. Temperaturen var veldig høy denne dagen, så det var viktig å ta hyppige pauser og kjøle ned hundene med vann. Hageslangen lå klar til bruk. 

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg, så er det verdensmester Nina Smitsrød som er instruktør. Mens hennes mann Jostein stiller med kaffe og kaker. Dette er noen hyggelige kvelder med godt samvær. Er virkelig å anbefale for alle som har fuglehund. 

Opplegget starter med å varme opp hundene. Dette gjør vi ved å gå litt med dem i forskjellige hastigheter, samtidig som vi øver på vendinger og sitt. Hovedfokuset  er å få kontakt med hunden. Etter å ha gitt kommandoen sitt, skal vi ikke begynne å gå før vi har fått blikkontakt med hunden. 

Etter å ha holdt på en stund så har Jostein plassert ett par kaniner i noen bur, midt ute på området hvor vi trener. Nå er det viktig at hundene lærer seg at kanin, og andre typer dyr betyr sitt. Eller rettere sagt at det ikke er de som skal være interessante, men vi mennesker. 

I og med at der var så varmt, ble første økt noe kortere enn sist. Hundene måtte ha vann, og få et lite avbrekk fra sola. Mens vi andre kunne nyte litt kaffe og deilig krydderkake. 

I andre økt så ble duene tatt frem. Nå våknet jakthunden Stella ordentlig. Hun viser seg som skikkelig «heit» hund. Stella ble veldig  opptatt av instruktøren, og hadde stort sett stand på henne. Hun visste at i lommene på vesten til Nina lå duene og slappet av. Nå fulgte Stella hele tiden med på henne, og ventet på at duene skulle komme. Nina nevnte for meg at det var lenge siden hun har sett en hund som var så på. Dette viser nok en gang at jeg har fått meg en hund som har utrolig stor jaktlyst. 

Hjemme og under treningene med ØFK, så sitter hun helt stille når vi trene med provokasjoner. Men når det er snakk om levende duer som flyr, blir hun helt fra seg. Her må jeg jobbe hardt for å få henne rolig i fuglesituasjoner. Heldigvis er de ikke så strenge på det i UK som i AK. Og vi har hele høsten og deler vintersesongen i UK. Men dette skal vi klare. Jeg har i hvertfall fått bekreftet at jeg har en hund som kan nå langt som jakthund og på prøver. Men da må jeg fortsette å jobbe like mye med henne, som jeg har gjort til nå. 


Det er viktig å slappe av når det er så varmt!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s